Ολυμπιακός: Αλλάζει η Ακαδημία με Νικοπολίδη, Πάντο

Sharing is caring!Η λύση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Ρικάρντο Πέρες και τους δύο συνεργάτες του, επίσης, Πορτογάλους, αλλάζει τα πάντα στο διοικητικό και προπονητικό οργανόγραμμα της ακαδημίας των Ερυθρόλευκων. Με τον Αντώνη Νικοπολίδη να επιστρέφει, αλλά όχι μόνος του. Ενώ οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στο επίπεδο του προπονητή.
Κατ’ αρχάς, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η λύση της συνεργασίας με τον Πέρες, αλλά και όλες οι αλλαγές που προωθούνται, γίνονται με απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ, αλλά και του ανθρώπου που έχει αναλάβει να «τρέξει» τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού σε διοικητικό επίπεδο, Αντώνη Πίκουλα.
Όπως έγινε γνωστό, ο Πίκουλας αναλαμβάνει και τυπικά γενικός διευθυντής στο οργανόγραμμα της ακαδημίας, όντας ο άνθρωπος που θα διοικεί τα τμήματα υποδομής και θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Εχοντας ως άμεσο συνεργάτη και άνθρωπο που θα έχει τον πρώτο λόγο στις ποδοσφαιρικές αποφάσεις, τον Αντώνη Νικοπολίδη.
Ο πρώην γκολκίπερ του  Ολυμπιακού έδωσε οριστικά τα χέρια με τη διοίκηση των Πειραιωτών και αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας, αλλά και προπονητής της Κ19. Με ευθύνη, τόσο στην οργάνωση των τμημάτων υποδομής και την ενιαία στρατηγική και λειτουργεία της Ακαδημίας.
Από εκεί και πέρα, στο πλευρό του, ως βοηθός του, θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Τάσος Πάντος. Η επιστροφή του «Παντούρου» ήταν προσωπική επιθυμία του Νικοπολίδη, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση στο πλευρό του έναν άνθρωπο που θα μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο ως προπονητής, αλλά παράλληλα θα γνωρίζει τον Ολυμπιακό, τη νοοτροπία του, τους στόχους του.
Η απόφαση του Ολυμπιακού για απομάκρυνση του Πέρες και ενεργοποίηση του Νικοπολίδη σε αυτόν τον ρόλο δεν γίνεται τυχαία. Αλλά αποτελεί μέρος ενός συνολικού πλάνου αναμόρφωσης της Ακαδημίας και διαφοροποίησης του τρόπου λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα.Πηγή

قالب وردپرس