Σισέ… ψηλά για άμυνα και γκολ

Sharing is caring!Ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα με 1-3 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν συνολικά ανώτεροι, έκαναν φάσεις, έβαλαν τρία γκολ και θα μπορούσαν να σημειώσουν και άλλα, απέναντι σε μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων όπως είναι οι Κρητικοί.
Πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Παπέ Αμπού Σισέ αφού ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός ηγήθηκε στην ανατροπή του Ολυμπιακού απαντώντας στο 1-0 των γηπεδούχων στο 25′ με δικό του γκολ-κεφαλιά και έγραψε το 1-2 στις αρχές τουδευτέρου μέρους.
Ο διεθνής σέντερ μπακ στο ματς με τον ΟΦΗ κινήθηκε αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, με το κύριο πεδίο δράσης του Σενεγαλέζου να είναι τα τετραγωνικά στο χώρο αριστερά πίσω από τη σέντρα.
Αν δει κανείς τις κινήσεις του, θα νομίζει κανείς ότι έπαιζε… αμυντικός χαφ και όχι στόπερ καθώς ήταν περίπου στο ύψος του Εμβιλά αλλά και του Λαλά, με τους τρεις τους να σχηματίζουν μία ευθεία και τον Ουσεϊνού Μπα να αγωνίζεται πιο πίσω λες και ήταν ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός.
Με αυτόν τον τρόπο, ο Παπέ Αμπού Σισέ έδινε βοήθειες στην γραμμή άμυνας ψηλά και περισσότερη ελευθερία στον Ρέαμπτσουκ για να κάνει τα ανεβάσματά του από αριστερά.
Παράλληλα, ο Σενεγαλέζος ήταν πρώτος στις ενέργειες με την μπάλα στον Ολυμπιακό (σ.σ. 70) και ήταν δεύτερος γενικά στο παιχνίδι πίσω από τον Πραξιτέλη Βούρο (σ.σ. 72).
Είχε αρκετές ενέργειες πάνω από τη σέντρα, ενώ είχε και τέσσερις ενέργειες μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, από τις οποίες προήλθαν τα δύο γκολ των ερυθρόλευκων.Πηγή

قالب وردپرس